maanantai 30. elokuuta 2010

Melkein puutarhatonttu



.. aina sanonut etten huoli muovisia puutarhatonttuja puutarhaan, mutta niin vain tämä aidalla istuva tyttö tuli lauantaina pihaan. Bongasin sen viime lauantaina Somerniemen kesätorilta Maaritin valikoimasta. Kai se oli tuo lintu tytön kädellä mikä liikutti mieltä. Laitoin tytön istumaan Akunpolun viereen.

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Törmäkatkeron kierteiset nuput



Törmäkatkeron olen menettänyt pariin kertaan ja niin luulin nytkin käyneen, mutta tänään havaitsin sen upeat nuput. Kukka on siis ollut kukkapenkissä pari vuotta kukkimatta ja ajattelin etten siinä kukkaa koskaan näekään. Tänään sitten havaitsin upeat kierteiset nuput joita kukassa on useita. Sininen väri on hätkädyttävän kirkas.
Kasvi on aurinkoisessa paikassa ja se on kasvattanut komean lehdistön.

lauantai 28. elokuuta 2010

Rudbeckia hirta - kesäpäivänhattu


Kesänpäivänhattuja on yksivuotisina tarjolla useampaa sorttia. Tämä on vihreällä keskustalla ja mielestäni aivan ihastuttava. Kylvin ne esikasvatukseen, istutin vuosi sitten keväällä ja yllätyksekseni ilmaantuivat kukkapenkki tänä vuonna uudelleen ja kukkivat. Viime kesänä siis eivät kukkineet. Näiden pitäisi olla kesäkukkia eli yksivuotisia. Nyt odottelen miten ensi kesänä käy, kestävätkö edelleen.

perjantai 27. elokuuta 2010

Keijunmekko



Keijunmekosta ei tahtonut tulla tänä vuonna mitään. Muutama siemen iti ja ajattelin, ettei noista koskaan mitään tule. Muutamasta taimesta kuitenkin kehittyi ihan kelpo kasvusto ja kukkaankin se on ehtinyt. Siemenkodat ovat kyllä vielä todella pieniä, joten saattaa olla että ensi vuonna joudun turvautumaan ostosiemeniin.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Kärhöpäivitys

Piilun pelkäsin jo heittäneen henkensä, niin myöhään se ponnisti tänä keväänä maasta. Kasvu ei ole kovin korkea, mutta jaksoi sentään ilokseni tehdä kukkia.



Tästä alimmaisesta kaunottaresta en saanut kuvan kuin alhaalta päin. Kukka huitelee kolmessa metrissä. Nyt pelkään pakkasia koska kärhöt ovat kauneimmillaan.

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Valkoinen punahattu



Valkoinen täydentää mukavasti punaisia. Valkoinen väri syvenee vanhetessaan eli nuppuvaiheen jälkeen kukat ovat vähän vihertävät, mutta "puhdistuvat" vanhetessaan.

Hankin lopulta digijärkkäriini jalustan, mistä olen kauan haaveillut ja samalla lankalaukaisijan. Saisikohan nyt parempia kuvia kuin ennen.. Eivät ainakaan tärähtele kuten käsivaralla otetut. Niitäkin tietysti tulee, kun joka paikkaan ei kolmijalan kanssa pääse eikä ylety. Toivon kuitenkin kuvien laadun paranevan, koska olen suorastaan kärsinyt huonoista kuvistani. Pitää vielä malttaa olla ottamatta kuvia auringonpaisteessa.

tiistai 17. elokuuta 2010

Jackmannii ja Rütel




Yökuvia kärhöistä.

tiistai 10. elokuuta 2010

Black out - kaukasiantörmäkukka



Piti oikein perennakirjasta tarkistaa tämän nimi. Hän levittäytyy hentoisine kukkavarsineen kauniisti silmittelypaikan nupukivien päälle. .. eikä tee pentuja.