torstai 22. elokuuta 2013

Punahattu "Double Decker"


Nelisen vuotta sitten kylvin kokeilumielessä punahattu "Double Deckeriä", kun kukka näytti mielenkiintoiselta.  Ei näkynyt puskassa aiemmin mitään toiseen kerrokseen viittaavaa ja olin jonkin verran pettynyt, kun kukista tulikin aivan tavallisia punahattuja. Komeita toki, mutta ei kaksikerroksisia. Tämä kesä toi jotain uutta kuitenkin kasvustoon ja tällaisia niistä kehkeytyi... Terälehdet ovat kuin kierteisiä piikkejä ensin eivätkä siitä paljon aukene. Varsin risaisen ja melkeinpä sairaan näköinen kukka. Pitänee seurata mitä seuraavaksi tapahtuu.

tiistai 20. elokuuta 2013

Vaaleankeltainen päivänlilja


Tämä ei siis laisinkaan ole sama vaaleankeltainen päivänlilja mitä olen kuvannut aiemmin :) Näitä on monta ja kaikki ovat olevinaan vähän erilaisia. Nimilaputkin ovat olleet olemassa, mutta hävinneet aikoja sitten. Saattaisi olla, että jos tuolta blogin vanhoista jutuista tsekkaisi, niin oikeat nimet löytyisivät, mutta nyt otan vain kuvia ja nautin kukista.

maanantai 19. elokuuta 2013

Leimukukka, vanha maatiainen


Tämä vanha rouva jaksaa kasvaa rutikuivassa ja aurinkoisessa paikassa.

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Törmäkatkero


Huikaisevan sininen kukka.

lauantai 17. elokuuta 2013

Purppurapunalatva


Purppurapunalatvan kukat huitelevat parhaimmillaan yli kahdessa metrissä ja ryhti on hyvä.
Tämä tykkää paikastaan aamuauringossa ja on perhosten ja pörriäisten suuri suosikki.

perjantai 16. elokuuta 2013

Keijunmekko jaksaa kukkia


Kuin helminauhaa.

Tämä se jaksaa kukkia.  Luulin jo, että omat kylvökset eivät ehdi kukkia, mutta hyvin ovat petranneet alun jälkeen. Ei mitään eroa ostotaimiin verrattuna. Pitää taas ottaa siemenkotia talteen ensi vuoden kylvöjä varten.

torstai 15. elokuuta 2013

Sinipallo-ohdake


Sinipallo-ohdake nuppuvaiheessa. Puutarhuri ihmetteli joskus takavuosina pihalle poiketessaan, miten joku voi istuttaa ohdakkeen kukkapenkkiinsä? No kyllä voi, onhan tämä hieno muodoltaan ja väriltään.

tiistai 13. elokuuta 2013

Riippapihlaja


Pihlajanmarjatkin ovat jo punaisia.

maanantai 12. elokuuta 2013

Villiviini


Villiviini kiipeilee kompostinurkkauksen aitauksen reunalla.

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mustikoita, mustikoita


.. on löytynyt varsin hyvin tänä vuonna.

Sormivaleangervo


Tämä, kuten edellinen saniainenkin on täysin katveessa toisten takana ja tällaisia jättiläisiä pilkottaa väriminttujen takaa. Lehden halkaisija on n. 50cm. Tämä on varsin hidaskasvuinen ja jotenkin sen istuttaessani minulla oli se käsitys, että siitä tulisi vähän korkeampi. En kuitenkaan ole sen paikkaa vaihtanut, kun olen arvellut että se ottaisi siitä nokkiinsa.

lauantai 10. elokuuta 2013

Kotkansiipisaniainen


Metrinen taustakasvi varjoisassa paikassa. Alun olen tuonut joskus vuosia sitten metsästä ja nyt näitä on jo useampia. Parempaa kuvaa ei saa, koska tämä kuten muutama muukin on tosiaankin taustakasvi ja paljon muita kasvaa edessä.

perjantai 9. elokuuta 2013

Pahanhajuinen kimikki


Nuput ovat kuin helminauhaa ja kukka on kaunis tummaa taustaa vasten. Parimetrinen kaunis taustakasvi etovalla hajulla. Kannattaa siis istuttaa vähän kauemmas terassista tai muusta istuskeluryhmästä. Tämä kasvaa varjoisassa ja kuivassa paikassa mäntyjen katveessa.

Kallionauhus


Kallionauhuksen kukat ovat kuin kultaa.

torstai 8. elokuuta 2013

Tiikerinlilja


Vanhanaikainen tiikerinlilja on oikein himokukkija ja tekee pentuja ympäriinsä. Pikkuhiljaa olen huomannut, että niitä on varmaankin jo jokaisessa pihan kukkapenkissä. Pidän niistä kovasti, mutta harmi vaan että ne ovat oikeita liljakukkomagneetteja. Toinen huono juttu on heteissä oleva siitepöly. Se kävisi varmaan värjäykseen hyvin, koska tarttuu helposti vaatteisiin ja on hankala poistaa. Ei tietysti tartu, jos ei hypi kukkapenkeissä kukkia kuvaamassa jatkuvasti...

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Ruostekukka edelleen


Tämä on ihan mahdoton, ohi ei pääse kuvaa ottamatta ja bloggaamatta sitä.
 Olen vissiin addiktoitunut siihen.  Valo oli mielestäni varsin hyvä kuvaamiseen sadekuurojen välissä.

maanantai 5. elokuuta 2013

Ruostekukka kukassa


Ruostekukan puna on loistavan hehkuva.

Ruostekukka


.. jonnekin onnistuin hukkaamaan tämän aiemman kuvan ja jutun siitä. Bloggeri vähän temppuili kuvien siirrossa. Laitanpa nyt ainakin kuvan vielä uudelleen ruostekukan nuppuvaiheesta ja kukkivan kukan hetken päästä.

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Tulikukka


Tulikukan kukkavarressa on kymmeniä upeita kukkia.

lauantai 3. elokuuta 2013

Neidonkieli


Läkikuvaa neidosta.

torstai 1. elokuuta 2013

Ukonhattu sininen, valkoinen ja kirjava

 
 

Pikkuhiljaa näitä on kertynyt. Valkoinen on aavistuksen verran vaaleanpunainen, mutta valkenee vanhemmiten. En nyt kehuisi, että se on kovin kaunis, mutta se kuuluu sarjaan ilman muuta ja paikkansa ansaitsee. Mistä erottaa ukonhatun ja aidon ukonhatun. Onko tämä mitään sukua ritarinkannuksille? Osaako joku kertoa?