maanantai 30. heinäkuuta 2012

Maksaruohoja

 
 

Muutama näitäkin esille.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Keltaruusuilla leikkien


Valokuvausharrastuksen syventämistä olen harjoitellut viime aikoina oikein sydämeni kyllyydestä. Uusi Lightroom-kuvankäsittelyohjelma on myös treenauksessa ja tässä tulosta. Pienistä äitienpäiväruusuista tuli sitten tällainen kuva erilaisilla kikkailuilla. Tarkoitus ei ollutkaan tehdä ruusuista aivan näköisiä eikä epätarkkuuskaan minua haittaa. Sopii mielestäni kuvan tunnelmaan. Jospa joskus onnistuisi tarkempikin kuva, mutta tämä on otettu raw-muodossa ja oli kovasti rakeinen. Harjoittelua tarvitaan runsaasti vielä. Tämähän olikin vasta ensimmäinen otos näin.

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Liljat hehkuvat

 
 

Ei voi kauneutta kiistää näilläkään.

Vitsikäs väriminttu


Sarjassamme hauskan näköinen kukka. Väriminttu nuppuvaiheessa.

Valkoinen ukonhattu


Tämä on vienosti vaaleanpunertava kukinnan alkuvaiheessa, mutta haalistuu kohti valkoista kukinnan edetessä. Arvelin tätä ensin valkoiseksi aitoukonhatuksi, kun muistuttaa sinistä sukulaistaan. Kukinta ei sinisillä kuitenkaan ole vielä lähelläkään käsillä ja tällä on täysi vauhti päällä. Olisikohan sitten tavallinen ukonhattu. Korkeutta on tälläkin pari metriä.

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Makedonian ruusuruoho


.. mitenkään ei voinut vastustaa tätä pyllistystä.

Ritarinkannusten aikaan - Delphinium

 

"Cultorum"

"Summer Skyes"

Delphinium grandiflore "White"

"Astolat"
Näitä löytyy ihanissa väreissä. Taivaansinisestä valkoiseen. Ritarinkannukset pitäisi jakaa/siirtää uuteen paikkaan noin kolmen vuoden välein etteivät ne taannu.

torstai 19. heinäkuuta 2012

Hopeinen nukkapähkämö


Upea kasvi ihanine nukkaisine lehtineen. Viihtyy loistavasti pihan kuumimmalla paikalla.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Edelliseen lisäystä


Löytyihän kuvista vielä toinenkin valkoinen. Melkoisen runsas kukinto sanoisin.

Valkoinen ja keltainen tulikukka - Verbascum

 

Valkoisen olen kasvattanut siemenestä, mutta aikaa myöten on keltaisiakin ilmaantunut kukkapenkkiin. Epäilen vahvasti, että vanhat perintötekijät vaikuttavat vuosien saatossa joihinkin uusiin tulokkaisiin. Tätä saattaa löytää mitä ihmeellisimmistä paikoista, eli osaa levitä ihan itsekseen välillä vähän turhankin hyvin.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ruusukuvia kummilan pihalla

 

Otin pari kuvaa ruusuista.
Mandi

Japanin törmäkukka


Japanin törmäkukka löytyi eilen Somerniemen kesätorilta. Matala, n. 15 cm korkea kaunotar. Tämän on varmaankin Kaukasian törmäkukan pikkusisko.
Ja kuvan otti kummityttö Mandi. - hyvin tarkennettu.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Isotähtiputki


Tällä on upea väri, joka vaihtuu vanhemmiten aika pliisuksi :(

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Myskimalva


Päivän perenna. Voisiko olla paljon herkempää. Tämä neito kylväytyy itsekseen ja osaa todella pitää puolensa, mutta on kuitenkin helposti hallittavissa.

Valkoinen iris


Valkoinen, tummansininen, keltainen ja viininpunainen. Ne ovat värit, jotka löytyvät iriksistä tältä pihalta.

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Pionin heteet oudossa paikassa


Valkoisia pioneita minulla on muutama puska ja olin ajatellut, että niitä on kahdenlaisia ja muuta eroa en aiemmin ollut havainnut, kuin että toinen tuoksuu hienolta, kuin vienolta kielolta. Tällä paremmalta tuoksuvalla oli sitten toinenkin erilaisuus. Havaitsin sen kun toin ison kimpun pioneita maljakkoon. Tällä on heteiden yläpuolella vielä pari kerrosta terälehtiä. Hauskan näköinen.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Molemmat varjoliljat


En oikein osaa päättää kumpi on kauniimpi. Valkoinen on harvinaisempi, koska lila on selvästi lisääntymiskykyisempi  siemenistään. Valkoinen on rotevampikasvuinen ja korkeampi kuin siskonsa.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Ruotsinköynnöskuusama ja köynnöshortensia


Kasvihuoneen kulmalla ruotsinköynnöskuusama on tänä kesänä yltynyt oikein kunnon kasvuun. Olisikohan nyt kolmantena vuonna juurtunut jo hyvin. Oikealla kasvaa toinen, mutta se on vielä aivan alkutekijöissään, kun on  istutettu vasta viime kesänä.

Näitä köynnöshortensioita on useampia, mutta siis vain yksi/mänty. Kukinta on nyt loppumaisillaan.

Lilja ja hietaliljat höystettynä muutamalla kulta-akleijalla. Takana kasvaa lehtoängelmä, mikä on tänä vuonna välttynyt hopeanvärisiltä kirvoilta. Olivatkin muuten sitkeitä veikkoja.

Ritarinkannukset kurottavat kohti taivasta

 

En käsitä, miten nämä voivat olla näin korkeita. Mitään lannoitetta en ole kalkin lisäksi tänä vuonna antanut. Pitää kuvata uudelleen kun alkavat kukkimaan. Nyt pelkään koko ajan rankkasateita ja että kaikki on hetken päästä menetetty. Siksi olen kuvannut niin ahkerasti viime päivinä. Parsa kurkkii tässä alemmassa kuvassa ritarien takana.

Tumman sinilila Maariankello


Ei voi ohittaa tätäkään. Useana vuonna Maariankellot hävisivät eikä paljon puhuttua itsesiementämistä tapahtunut tällä pihalla. Kasvatin uudet taimet moneen kertaanja lopultakin näyttää siltä, että kasvu onnistuu niillä omin avuin. Näitä löytyy pihalta nämä siniset, sekä valkoiset ja vaaleanpunaiset.
Syynä voi tietysti olla sekin, että kasvattelin näistä kerrottuja muotoja, kun ne olivat mielestäni vieläkin kauniimmat. Jospa ne eivät sitten olekaan onnistujia tuossa omatoimisessa leviämisessä kuten tämä maalaismalli on.

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Perhosangervo - Gillenia trifoliata


Hän on nyt parhaimmillaan. Kasvusto on yli kaksimetrinen ja täynnä kukkaa. Kasvupaikka on puolivarjoinen ja ilmeisen hyvä tälle kasville, kuten niin monelle muullekin. Minulle tuli kiire kuvata se kaikessa komeudessaan, koska odottelemme tänne ankaraa vesisadetta ja ukkosta. Pionejakin poimin maljakkoon varmaan 15, koska jälki on todella rumaa sateen jälkeen. Jäi sinne niitä vielä sateen hakattavaksikin.
Onneksi osa on mäntyjen alla suojassa ja varjossa ja pääasiassa vasta nuppuvaiheessa.

perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kalastajan kaveri


Aku rakastaa veneilyä Tammelan Pyhäjärvellä näin kuumilla ilmoilla.

Maariankello vaaleanpunaisena

 

Lilium martagon - valkoinen varjolija

Kaunista.

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Multi Blue -päivitys

Hän on upeampi päivä päivältä.

Kellertävä pioni


Tämäkin kuva oli laitettava mukaan, kun taivas on niin kaunis ja näyttää että Suomen kesä on kauneimmillaan. Tein taas varsin amatöörimäisen virheen. Hankin viime kesänä tämän pionin ja laitoin nimilapun multaan juurelle, että kun sitten "seuraavana kesänä kuvaan ja bloggaan" pionin, niin on oikea nimi tiedossa. Jep, ei ole, koska nimilappua ei löytynytkään. Siinä on kuitenkin aivan upea keltainen keskusta ja se on muutenkin tosi sievä. Teki viisi vartta ja jokaisessa on pari nuppua. .. tämä juttujen ja kuvien laitto takkuaa tänne bloggeriin picasasta minulla jatkuvasti jostain syystä. Siis omasta syystä varmaankin..
Olisiko jollakin pionien tuntijalla ehdotusta nimestä?





maanantai 2. heinäkuuta 2012

Multi blue

 
Multi Blue on Clematis Alpinoiden jälkeen seuraava kukkija klematiksista. Kuvakulma oli vähän haastava, koska se teki ensimmäisen nuppunsa tuen ja verkon väliin. Halkaisijaltaan kukka on n. 10cm ja väri on huikaisevan sininen. Tämä selvisi siis ensimmäisestä talvestaan hyvin.  Muutenkin olen iloinen uudesta havainnostani. Olen kyllä lukenut, että toiset klematikset jatkavat kasvuaan vanhasta varresta, eikä niitä pidä sen vuoksi leikata alas. Kaikki muut olen leikannut, paitsi alpinat aiemmin koska muut ovat näyttäneet ja tuntuneet aivan kuivilta. Väärä havainto.

Edit 3.7. Tämä kuva pitänee päivittää pian, koska kukka vaan komistuu päivä päivältä.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kultakaari

 
Kultakaari on pulskassa kunnossa. Hietaliljan pennut yrittävät kasvaa läpi.