sunnuntai 19. elokuuta 2012

Clematikset jaksavat kukkia


Jackmannii, joka ei ole koskaan aiemmin kukkinut näin runsaasti ja pitkään.

Piilu, joka on ottanut hitaan kasvuunlähdön, mutta on kuitenkin virkeämpi kuin viime vuonna.

Tämän hienohelman koko nimi kuuluu näin: Clematis viticella "Purpurea Plena Elegans"
ja kyllä hän onkin sitten hieno. Latvus huitelee kolmessa metrissä ja kukkia on valtavasti.

Viime kesän istutuksia on tämä pariskunta. Sininen on "Prince Charles" ja valkoinen "Madame Le Coultre". Prinssi on kukkinut jo kuukauden kymmenine kukkineen  ja kummallakin on mittaa yli kolme metriä - niin pitkälle kuin tukea riittää ja siitä suunta on ryöppyävänä alaspäin. Madamen kukista vasta kaksi on avautunut mutta nuppuja on runsaasti. Pitäisi kiivetä katolle kuvaamaan, että saisi Madamen mahtavista kukista kuvat, mutta sain kiipeämiskiellon. Kukka on n. 15 cm halkaisijaltaan, kun Prinssillä se on n. 7 cm. Upea pari.

Kärhöjen ilotulitusta kun seuraa, niin en yhtään ihmettele, että jotkut ovat menettäneet niille täysin sydämensä. Keväästä syksyyn joku on aina kukassa ja kukinta kestää kauan jokaisella. Kärhöthän eivät edes vie tilaa kun kasvu on korkealla. Ne sitäpaitsi rakastavat varjoa juurellansa, joten ei muuta kuin lisää tukia rakentamaan ja kevättä odottamaan, että olisi tullut uusia lajikkeita kauppoihin. Uutuuksia en ole kyllä aikoihin löytänyt, kun samat tutut jackmanniit siellä nököttävät aina. Se ei tietysti ole ihme, kun Jackmanniin on varma kasvussaan ja näyttävä kukinnassaan. Talviaikaan pitänee tutkia kärhöharrastajien sivuja, sieltä varmaan löytyy runsaasti paikkoja mistä juurakoita voi tilata kokeilujaan varten.

Avasin tänään uuden blogin, mikä keskittyy paremminkin valokuvaukseen ja kaikenlaisiin kokeiluihin. Arvelin, että kukkakuvien pitäisi ehkä sittenkin olla enemmän "oikean" näköisiä. Pikkuisen kyllä aion vastaisuudessakin noita reunoja häivytellä :) Tervetuloa siis myös Linssin kautta katsellen -blogiini.

3 kommenttia:

 1. Hei Eija,
  olen liittänyt blogisi Aquilegia -blogit listalleni.
  Lumoavia kukkakuvia blogissasi!

  VastaaPoista
 2. Minusta kärhöissä on jotakin samaa herkkyyttä kuin akileijoissa. Minun on ihan pakko hankkia pihalleni edes yksi kärhö ensi kesäksi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kärhöjä! Tuo kerrottu on todella erikoinen.

  VastaaPoista