keskiviikko 16. syyskuuta 2020

Syysvuokko Anemone hupehensis ”Pocahontas”


Tulipa erilainen syysvuokko, kuin mikä aiempi oli. Uusi lajike löytyi melko helposti kuukkeloimalla. Edellinen lajike oli enemmän ”vuokkomainen”.
Saattaa olla, että pidin siitä enemmän, mutta ei tämäkään missään tapauksessa ruma ole ja nuppuja on runsaasti. Menee siis jatkoon ❤️
 

Tänään tuli sipulitilaus ja mietin, jotta istuttaisinko jo tänään, kun ei ainakaan vielä sada.
Taidan jättää myöhempään, kun on vielä niin lämmintäkin. 
Kuusi marhanlilja Claude Shrideä ja 10 puulilja Pretty Womania. Puuliljat ajattelin taustakasveiksi ja marhanliljat paraatipaikalle ruusujen väliin terassin puolelle. Pieni piha 😞 jotain pitää poistaa keväämmällä, kun näkee selvisivätkö kaikki talvesta. Ainakin pari ruusua poistan, vaikka kukat ovatkin kauniita. Varsi ei kestä kukkien painoa, vaan taipuvat rumasti niskastaan alas päin. Nämä ovat Lidlin ruusuja, mutta kyllä niissä onnistuneitakin on.
Miksi ihmeessä koko sipulilaatikko aina haisee niin kamalalle? Jotain hometta vai säilytysainetta, mitä niissä oikein on?


3 kommenttia:

  1. Kauniin värinen syysvuokko. Minkä korkuinen ja mikä mahtaa olla lajike? Oma syysvuokkoni jätti ilmaantumatta kokonaan ja se kasvoi muutoinkin mielestäni kituliaasti. Eipä siis menetys harmita suuremmin. Nyt pitäisi löytää uusi ja kestävämpi lajike. Tämä sinun vuokkosi tuntuu olevan hyvin lupaava.
    Saako olla utelias ja kysyä mistä tilasit sipulit?

    VastaaPoista
  2. Tämän korkeus on n 30cm ainakin ensimmäisenä vuotena. Lajike on Pocahontas, selvisi kuukkeloinnin perusteella.

    VastaaPoista