keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Talvehtineet purkit

Minä en raaski heittää kukkien alkuja menemään :) Näissä purkeissa on viime ja toissakesänä laitettuja alkuja jaetuista kasveista. Kukkamaat eivät riitä enää, eikä kaikille uusille kasveille riitä heti ottajia. Olen tehnyt tällaisen "pankin" . Purkit talvehtivat lehtikasan alla ja muuten näytti menneen ok, mutta joku otus on pistellyt poskeensa sipulikukkien sipuleita. Ei toki kaikkia, mutta parissakymmenessä purkissa oli vain tyhjät kolot sipulien paikalla. Oli ottanut kuin kellarista evästä itselleen. En tiedä ketä on asialla ollut. Meillä ei onneksi ole myyriä näkynyt.

4 kommenttia:

 1. Perennat on niin armollisia, kun ne ei suutu vaikka joutuisivat olemaan talven purkissa. Myyrät ainakin herkuttelevat noilla kukkasipuleilla, vesimyyrä tai rusakkokin voisi olla, rusakon käynnin kyllä huomaisi, se olisi saanut paljon sotkua aikaan kaivamalla purkkeja.
  Voihan olla että ihan tavallinenkin myyrä on käynyt asialla, ja jättänyt sitten sinun kaikki muut kasvit rauhaan kun on keksinyt hyvän sipulijemman.. :)

  VastaaPoista
 2. Voi sinua onnellista, jos myyriä ei ole näkynyt...Meillä saa kaiken kasvatuksen aloittaa alusta, kun myyrät ovat mellastaneet pitkin pihaa koko talven :(

  Mahtava perennapankki sinulla!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hieno projekti tuo talvehdittaminen!

  VastaaPoista