perjantai 1. toukokuuta 2009

Vappukuvia kesän odotuksessa

Vappukukat parhaimmillaan. Tänään tein puutarhakierroksen vaihteeksi kameran kanssa. Viime päivät on ollut kaikenlaista rapsutusta puutarhassa meneillään, mm. vesialtaiden puhdistusta ja altaista onkin saanut hyvin kasteluvettä rutikuivaan puutarhaan. Kasvithan ovat aivan nääntymäisillään auringon paahteessa. Vesi on myös varmasti ravinteikasta viime kesän jäljiltä, ainakin hajusta päätellen. Onhan siellä mädäntyneitä lehtiä ja muutama sammakon raatokin on löytynyt. Ruutanat ovat talvehtineet hyvin.
Helena sai kannuunsa vettä eilen ja odottaa nyt lehtien suojaa. Olo tuntuu varmaan aika alastomalta kun on tottunut virpiangervoaitaan takanaan. Virpiangervo ottaa tuosta kovan spurtin. Vielä ei näy lehteäkään, mutta ylioppilasjuhlien aikaan sillä on ollut tapana puhjeta valkoiseen kukkaan ja aita muistuttaa pitsiä.
Riippapilhaja sulostuttaa myös Helena oloa lehdillään ja kukinnallaan kohta.

Liljalla on vielä odottava katse yli tyhjän kukkamaansa.

Tässä lammikossa muhi yllätys. Allasmuovi on ollut paikallaan n. 10 vuotta ja nyt vesi alkoi häipyä pikkuhiljaa itsekseen lammikon sulettua. Muovi oli revennyt liitossaumasta n. 5cm:n matkalta. Ikävä juttu, mutta toivottavasti sen saa paikattua hyvin. Ei oikein kiehtoisi kaivaa sitä ylös tuolta ja vaihtaa toiseen. Kerran aiemmin siinä on ollut pieni reikä ja paikka on pysynyt hyvin kiinni.
Näistä muovijutuista en muuten oikein perusta, mutta kun tähän lammikkoon aikoinaan hankittiin vesiaihe, ei muita ollut saatavissa kuin näitä muovisia. Aikaa siis on kulunut näiden hankinnasta paljon ja tarjonta on nykyisin aivan muuta.
Tässä altaassa on kaksi lummetta viihtynyt varmaankin kymmenen vuotta koreissaan, mutta jostain syystä toinen nousi tänä vuonna pintaan koreineen. Lehdenalku kuitenkin löytyi siitäkin, joten olen odottavalla kannalla mitä kesän mittaan sille tapahtuu.
Vaaleanpunainen Elisabeth on halkeamaisillaan :)

Persiansinililja, joka kukkien auetessa on hennon vaaleansininen. Saatuaan aurinkoa siitä tulee melkein valkoinen.
Röyhkeä, ihanan sininen kevätkaihonkukka. Tämä kitui vuosikaudet varjoisassa paikassa, mutta päästyään oikean kukkamaan reunaan se yrittää vallata itselleen koko kukkamaan. Rankaisuleiri odottaa :)

1 kommentti: