tiistai 2. kesäkuuta 2009

Himalajan jalkalehti

Kaunotar vai hirviö? Tämän kasvin kasvua olen kuvannut parina vuotena ja olen kiinnostuneena seurannut mitä siitä tulee. Kasville en alunperin tietänyt nimeä, mutta viime vuonna se selvisi, kun lehdet hahmottuivat selkeästi.

Uudet lehtensä tämä on tehnyt rivakasti ja kukan aivan salakavalasti. Edellisenä päivänä ei tarkastuskierroksella ollut havaittavissa kuin kaksi isompaa ja pari pientä lehteä eikä aavistustakaan kukasta. Eilen iltahämärissä sattumalta huomasin jotain vaaleanpunaista pilkottavan ja kukkahan siinä oli avautumassa!

Harrastin ensimmäistä kertaa elämässäni puutarhakuvausta klo 22.30 salamavalolla kun valo ei muuten riittänyt. Olin aivan hämmästynyt miten syvävärisiä kuvia tuli, kun olen tottunut kuvaamaan kirkkaalla auringonpaisteella. Tätä aion jatkaa.

3 kommenttia:

 1. Kyseessä on kait Himalajan jalkalehti, mutta onkohan tieteellinen nimi kuitenkin Amerikan jalkalehti. Kun olen lueskellut näitä tämän kasvin sivustoja, niin tiedot tieteellisistä nimistä vaikuttavat ristiriitaisilta, ihmettelee vain hieman asiasta tietävä.
  Pokkoli

  VastaaPoista
 2. Olet varmaankin oikeassa anonyymi. Otanpa pois tuon tieteellisen nimen.

  VastaaPoista
 3. Asia on selvinnyt minulle kesän mittaan sen verran, että varmasti on kysymyksessä Himalajan jalkalehti, koska tälle tuli punainen hedelmä ja Amerikan jalkalehdellä se on oranssi.

  VastaaPoista