lauantai 28. syyskuuta 2013

Yorkshire on my mind - I


Tapanani ei ole kovasti kirjoitella muusta kuin puutarhasta, mutta joskus jotkut asiat ovat sellaisia, että ne ovat ihan "must". Pakko jakaa iloa, jos joku muukin kokisi samanlaisia ahaa-elämyksiä ja uskaltaisi lähteä reisuun ja kokea jotain todella fantastista.  Kerron tässä muutamassa eri postauksessa matkasta, jonka tein osallistumalla  Forssan Matkatoimiston järjestämään paikallislehden nimikkomatkaan 9. - 13.9.2013 Yorkshireen. Oppaina toimivat oikeat Yorkshire-asiantuntijat Leila Rauhaniemi ja Kaarina Suvanto. Rautainen kaksikko, joka johdatti ison ryhmämme läpi uljaiden maisemien ja mielenkiintoisten paikkojen.  Koko paikkahan on historiaa, mutta kiva oli kuulla sisäpiiritietoja mm. Emmedalesta, jota Kaarina on suomentanut 13 vuotta sarjan alkuaikoina.

Hieno fine bone china "Royal Musk" tee/kahvimuki sopii sikäli hienosti tähän avaukseen, koska kukat sopivat blogin henkeen. Kysymyksessä on  Ruusujen sota aatelissukujen Lancasterien  ja Yorkien välillä, josta matkalla oli useaan kertaan juttua. Lancasterin suvun tunnuksessa oli punainen ruusu ja Yorkien valkoinen. Yorkien suku voitti ja he jatkoivat Yorkshiren valtiaina. Valkoinen ruusu esiintyi Yorshiressa monissa paikoissa ja tämän ruusumukin hankin Castle Howardista, jossa filmattiin sarja Mennyt maailma. Upeaa ja loistokasta, niistä kuvia myöhemmin. Tästä kupista on mukava juoda kahvia töissä - ehkäpä vähän Hyacinthin tyyliin pikkusormi pystyssä ;) Muutenkin matka tehtiin Yorkshiressa filmattujen sarjojen jalanjäljllä - Emmerdale, Kaikenkarvaiset ystävämme, Sydämen asialla, Mennyt maailma.

Kiitän jo tässä vaiheessa matkajärjestäjiä ja tutuiksi tulleita Tammelan likkoja Tuulikkia, Eeva-Liisaa ja Mirjaa. On minulla vaan kivoja naapureita, joihin en Tammelassa kohta 30 vuotta asuneena ollut ennen tutustunut.

Tämä ei ole maksettu mainos tietenkään, kunhan haluan laittaa mukavaa asiaa eteenpäin. Matka oli loistavasti järjestetty, muusta ei tarvinnut huolehtia, kuin että oli aamulla paikalla kun bussi lähti.

Luvassa on paljon maisema-, talo- ja kukkakuvia. Jossain vaiheessa hoksasin, että pubien kyltit ovat myös hienoja.
Kun olen saanut kaikki kuvat ja tekstit tänne, niin käännän jutut ajallisesti oikein päin - jos osaan ja pyydän jo etukäteen anteeksi, että kuvia on todella paljon, mutta kukkakuviakin löytyy ja varsinkin viimeisestä päivästä Harrogatessa "Britannian puutarhakaupungista"

Edit 21.9.2013: ruusukupin olen nyt testannut töissä ja todennut, että tosiaan: kahvi maistuu paremmalta posliinikupista kuin Arabian kivitavaramukista :D Suosittelen lämpimästi vaihtoa. Kuppiahan ei välttämättä tarvitse lähteä Englannista asti lähteä hakemaan.

1 kommentti:

  1. Tätä postausta on odotettu :) Kannatti ostaa tuo muki! - Kaarina

    VastaaPoista