sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Keltainen kaukasianpioni "paeonia Mlokosewitchii" ja valkoinen Rockin pioni "paeonia Rockii"Lauantaina oli Forssan torilla kukkamarkkinat ja sieltä löytyi kaksi pionia.  Tämän keltaisen kaunottaren sain tulevaksi synttärilahjaksi.

 Rockin pionin kukintaa vielä odottelen. Siinä pitäisi olla violetit viirut keskustassa. - väri voi myös olla joku muu. Tästä pitäisi kasvaa isohko, joten sillä ratkesi jo suunnitelmissa ollut isompi puutarhaprojekti. Aikaa myöten pionien kukkapenkit ovat madaltuneet ja nyt on teon alla kohopenkki ainakin osalle. Kymmenkunta on hyvillä paikoilla, mutta kahdeksan, näiden uusien lisäksi odottavat parempaa kotia.


Ja tässä projektin alkua. Tarkoitus on tehdä käytävä rappumaan ja tämän uuden pionipenkin väliin.

Vanhasta autokatoksesta tuli hyvä peite ruohon tukahduttamiseen, jotta kukkapenkit on helpompi kääntää mullalle.

Päivityksiä ei ole vähään aikaan tullut, mutta tapahtumia on kuitenkin ollut puutarhassa runsaasti kevään aikana. Kävin mm. Türin kukkamarkkinoilla ja toin runsaahkosti uusia perennojen taimia, kokonaista 42 kappaletta, mm. 15 clematista. Laitankin juttua ja kuvia reissusta myöhemmin. Olihan loistava matka. Vielä jäi paljon katseltavaa ja ehkä tuotavaakin tuleville keväille. Matkan järjestäjä oli Matka-Viitala ja voin suositella ainakin tätä matkanjärjestäjää.  Kaikki oli hienosti järjestetty ja asiantunteva kuljettajamme, itse herra Viitala, kertoi tietoja virolaisesta elämäntavasta matkalla Tallinnasta Türiin. Käsittämätöntä miten paljon tavaraa mahtuu yhden linja-auton tavaratilaan, mm. ainakin kaksi tuulimyllyä näin...

Takaisin kotipihalle: Tässä kuva kevään ensimäisestä kukkivasta rhodosta. Koko puska räjähti kukkimaan parissa päivässä. Kirsikka- ja omenapuut ovat kohta kukkineet. Tulppaanit auringossa ovat tehtävänsä tehneet. Jotain kuvia laitan kunhan ehdin.
Muutenkin olen päivittänyt kukkamaita kun ne ovat kasvaneet aivan täyteen, kun muutama vuosi on mennyt paremminkin muiden harrastusten parissa. Eiköhän tämä tästä taas lähde käyntiin.

1 kommentti:

  1. Oi keltainen pioni oiskin ihana! Ihan oon kade, kun entisen päässyt tänävuonna Turiin:(

    VastaaPoista