maanantai 3. elokuuta 2020

Viimevuotinen harsokukka yllätti

N








Tämä pikkuinen harsokukka pääsi yllättämään minut täydellisesti.
Esikasvatin tätä viime keväänä ja mielsin sen täysin yksivuotiseksi kesäkukaksi. Kasvinpaikka purkissa olikin juuri sopiva sille itselleen siemenkylvöön. Sitä kasvaa nyt siellä täällä isojen käytävälaattojen välissä ja on mielestäni sopiva palkkoihinsa. Kasvukorkeus pysyy noin 5-10 sentissä ja kasvu on kaunista. Saa nähdä miten ensi kesänä käy. Löytyykö sitä vielä.

Toinen itsekylväytynyt on leijonankita. Pikkutaimia alkoi ilmestymään viimevuotisen kasvupaikan sivuun. On ilmeisen lämmin paikka terassilaudoituksen ja kukkamaan teräsreunan vieressä. Meillä kukkamaat on reunustettu n. 10cm korkeilla terässoiroilla. Näin pysyvät mullat ja kasteluvedet hyvin siellä, missä niiden kuuluukin olla eivätkä valu käytäville.




2 kommenttia:

  1. Nämä itsestään kylväytyvät yllättäjät ovat aina mieluisia ja ne hakeutuvat usein myös itselleen parhaiten sopivaan kasvupaikkaan.

    VastaaPoista
  2. Olet aivan oikeassa, itse osaavat valita hyvin paikkansa. Laattojen välissä on näköjään lisäksi kasvamassa ketoneilikkaa. Saa nähdä mihin astutaan ensi kesänä, kun en varmaan raaskii napsia niitä pois.

    VastaaPoista