torstai 30. heinäkuuta 2020

Sateelta suojaan


Toin illalla kaksi ruusua ja tiikerililjan maljakkoon sateelta suojaan.
Upea tuo Lidlin punainen ruusu, mutta varsi ei kestä kukan painoa, vaan taipuu ja katkeaa lopulta jos ei tue tarpeeksi ylhäältä. Kukka on valtava, halkaisijaltaan 14cm joten kyllä siinä painoakin on. Tuoksu on vallan hurmaava. Vieno, viipyilevä.

Havainto: kauheasti etanoita ja ensimmäiset kaksi lehtokotiloa löydetty.
Lisäksi löytyi kymmenkunta noin kolmen millin kokoista pikkukotiloa. Olivat ilmeisesti juuri saaneet kuoren päällensä 👿 Ne löytyivät sammalleimun pehkojen alta 👿
Levitin Ferramolia joka puolelle ja jos niin käy, etteivät ne tästä tokene, niin pitää poistaa nämä pöheiköt ja pitää kasvustojen alustat avoimina. Huoh. Kolme vuotta siinä meni, että sai olla näiltä maanvaivoilta rauhassa. Tammelassa näitä jahtasin kolmisen vuotta ja olin onnellinen, kun niistä päästiin eroon muuton yhteydessä. Tuossa ne ovat vaanineet koko ajan  rivitalomme toisella puolella ja on ollut oikeastaan vain ajan kysymys, koska ne ovat myös puutarhan puolella.

4 kommenttia:

 1. Pelastettavia on nyt vähän liikaakin.Nyt meillä oli mökillä satanut tosi paljon. Kun tultiin huomattiin että pallohortensian kukat olivat jotkut jopa katkenneet ja puskat oli aivan maata myöten. Kotilot on kyllä kiusallinen kun pääsee taloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, pallohortensiassahan on valtavasti kukkia yhdessä pallossa. Ei ihme, jos vesi saa varret katkeamaan.
   Niinpä, ja nyt tuli tänään reippaasti vettä niin meni Ferramolit hukkaan. Käsittelyn voi tarpeen vaatiessa uusia, mutta vain neljä kertaa kasvukaudessa. No, viikonloppuna uusi yritys.

   Poista
 2. Ferramol on täysin sateen kestävä, joten ole huoletta.
  Kauniit ruusut kera kauniin liljan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kiitos Kruunuvuokko. Mistähän minulle tuollainen käsitys Ferrmolista on tullut 🧐 Mutta tosi hyvä näin.

   Poista