sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Oma puutarhakierros ennen avointa puutarhapäivää


Nostalgiaruusu ”Capri” aikoo olla tänäkin todella kerrottu, onneksi.


Lidlin keltainen tuoksuva korkea.


Ruusu ”Queen Elisabeth” aloittelee. Näitä on kolme ja nyt alkuun päästyään kukkivat pakkasiin saakka. Erinomainen ruusu ja vielä tuoksuukin.


Lidlin korkea punainen.


Lidlin valkoinen köynnösruusu.

Kukkapenkin päästä, vasemmalta puolelta lähti eilen Festiva maxima muille majoille. Harmittaa vieläkin. Jotain onneksi jäi ja tuohon pitää tietysti funtsia jotain uutta kivaa, mutta ei pionia.
Vettä tuli eilen kivasti ja tarkkana otin vedet talteen varjon kulmista. Tuli varmaan kolme ämpärillistä ja heittelin ne varjon alle oleville kasveille.
Oli muuten yllättävän kuivaa, huomasin kun Festiva kaivettiin ylös. Olen kyllä kastellut näitä, mutta nyt huomasi maata kaivellessa, että kuivaa on. Lähinnä olen antanut vettä suoraan juurille.
Pionien ohjeista sitten tietysti luin juuri pari,päivääsitten, että vettä ei saisi antaa suoraan kruunuun. No, sehän se kohde  on meikäläisellä tietysti ollut.

Ja sitten kierrokselle Annen puutarhaan pioneita ihastelemaan Avoimien ovien päivän henkeen.

4 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkivat kaikki ruususi ja muutoinkin sinulla siellä näyttää kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohteliaisuudesta Kruunuvuokko. Etuala on kyllä pahan näköinen, kun en ole siivonnut pionin lehtiä pois ja muutenkin on kuin taistelutanner. Mutta nyt mietin mitä tuohon eteen laittaisin.
   Nko sinulla ehdotusta? Jotain matalaa laittaisin ja paikka on kuivahko.

   Poista
 2. Tuli jostain syystä mieleen jalopähkämö. Toinen ehdokas olisi leimurakkaus. Kukkien kuivuessa niihin muodostuu siemenkodat, joista sitä on helppo lisätä. Matala, kauniin väriset lehdet ja kukinto.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimurakkautta pitää pohtia ja tutkia tarkemmin. Joskus sitä on ollut, mitta on hävinnyt aikoja sitten. Nukkapähkämö olisi kyllä kaunis, mutta sitä on ollut minulla aiemmin niin pitkään, että jätän sen rotevakasvuisena pois laskuista.

   Poista