maanantai 6. heinäkuuta 2020

Nukkapähkämö Stachys byzantina


Wikipedia kertoo tätä kutsuttavan myös lampaankorvaksi, minä kutsun pupunkorvaksi. Sitä on pakko silitellä aina ohi kulkiessa. Taustalla kukkii matala päivänlilja D’Oro.
D’orolla on ilmeisen surkea paikka, koska se kukkii tosi hintsusti. Ei sillä, ei olisi mieleinen asuinpaikka minullekaan. Varjoinen ja tosi kuiva.

Suunnitelmissa on siirtää nämä kaksi tupsasta etupuolen kukkapenkkiin ja se on sitten todella aurinkoinen, mitta edelleen kuiva. Olen kyllästynyt siellä penkin ”toisessa rivissä” oleviin mataliin kuunliljoihin. Ovat nättejä, mutta nyt kun kesät näyttävät olevan jatkuvasti kuumempia, niin matalankaan lehdet eivät tuota porotusta enää kestää. Jotain tolkkua pitäisi olla, mutta kun ei ole.

Ensimmäisessä rivissä kasvaa patjarikkoa asfalttipihan ja kukkapenkin reunan kivetyksen päällä/väleissä. Kunhan tuo keltainen kaunistus on kukkinut, niin alan töihin. Kahdesta isosta tupsaasta saa mainiosti jakamalla koko rivin uusia.


3 kommenttia:

 1. Stella de Oro on ihana. Pidän sen matalakasvuisuudesta ja näyttävästä pitkään kestävästä kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös entisestä pihasta pelkästään hyvää sanottavana tästä pienestä keltaisesta kaunottaresta. Kukat ovat kuin kantarellit ja kukkivat pitkään. Meillä oli tätä reunustamassa todella pitkää kukkapenkkiä. Ja kaikki alkoi yhdestä pienestä puutarhaliikkeestä ostetusta taimesta. En edes tiedä moneenko kertaan olen kasvit jakanut ja antanut niitä eteenpäinkin paljon.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että jakaminenkin onnistuu. 😊

  VastaaPoista