keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Pölkinvuoren kasvimaailma

Poikkesimme tänään ex tempore usein ohi ajamassamme Pölkinvuoren kasvimaailmassa. Aina on ollut mukamas liian kiire. No nyt ei ollut ja olipa huikea retki. Harmitus, että Pölkinvuoren päärakennus meni nyt aivan postauksen loppuun, mutta sielläpä se sitten löytyy 😊 Kahvio ja kasvienmyynti on siellä. Talossa on useita eri kahvittelupaikkoja, mikä on varsinkin näin corona-aikaan tärkeää.
Upea luonto huikeina maisemineen ja istutuksineen pitkin luontopolkua.
 Pari viikkoa sitten tuhannet tulppaanit ja narsissit olisivat varmaankin olleet oikein katseenvangitsijoita, mutta ensi keväänä olemme viisaampia.

Seuraava retki sinne on varmaankin noin kuukauden päästä, kun perennat ovat lähteneet kukkimaan.
Nyt mukaan lähti ja punaista varjoliljaa,  ne kun ovat kukkapenkistämme hävinneet pikku hiljaa ja vain valkoiset ovat jäljellä. Löytyi myös upean tumman punaisia patjarikkoja, joita just hetki sitten kaipaisin.
Myös raidallinen sammalleimu löytyi. Hyviä ostoksia siis maittavien fetapiirakoiden ja kahvin lisäksi.

Polun varrella oli myös Nuutajärven lasigalleria osuuskunnan jäsenten taideteoksia, laitan niistä myös kuvia.
Suosittelen, poiketkaa jos käytte huudeilla https://www.polkinvuori.com/Tällaisia tulppaaneita haluan aivan varmasti. Kun vaan tietäisi mitä ne ovat. Arvelen, että olisi kilttikin ollut, jos olisi etsinyt. Jäi nyt huomaamatta.


Tämä Lätäkkö oli upea 🥰 Mieheni Matti alkoi etsimään löytyikö jostain kalaa, mutta ei löytänyt.Kihokin ohi meinasin kävellä, koska se roikkui ylhäällä männyssä. Onneksi joku oli tarkkana 😊


Tämäkin oli upea, heti sisäänkäynnin vieressä. Melko kookas, kuten Kihokkikin.


Ja tässä päärakennus. Paljon löytyi polun varrelta kivoja istumapaikkoja, näköalapaikkaa, kota ja istuskeluryhmiä. Ei tarvitse väsynein jaloin kiivetä.
Paljon oli myynnissä perennoja, pensaita ja puita.
On varmaan vaikea taiteenlaji, mutta vanha puutarhaharrastaja kaipaisi aina jotain erikoisuuksia, mitä ei jokaisessa kauppapuutarhassa myytäisi. On varmaan vaikea toteuttaa, mutta siltikin toivoisin sitä.

2 kommenttia:

 1. Kivalta vaikuttava paikka.
  Erikoisuudet aina kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tosi kiinnostava paikka kasviensa ja kokonaisuuden puolesta.
   Ja aivan, aina on mielessä erikoisuudet vaikka piha onkin pieni pläntti. Aina mahtuu yksi kaunis lisää 🌸

   Poista