lauantai 27. kesäkuuta 2020

Window box, mallia hain Englannista

 Tämä on nyt toinen vuosi ikkunalaatikon kanssa ja olin viisaampi tänä vuonna laatikkoja täyttäessäni. Siis aivan täyteen vaan heti istutusvaiheessa. Kyllä ne jaksavat kukkia, kunhan saavat vettä ja ravinteita tarpeeksi eli jokaisella kastelukerralla. Istutusvaiheessa olen laittanut mukaan vielä kanankakkarakeita ja vähän kevätlannoitetta. Tähän istutukseen paahtaa aurinko täydeltä terältä klo 15 lähtien iltaan asti. Tykkään, että sisääntulon vieressä on kauniita kukkia kukassa koko kesän ja tämä on helppohoitoinen.
Tämä ei tästä enää isommaksi taida kasvaa, maksimit on käsittääkseni saavutettu.

Miljoonakellojahan ei tarvitsisi nyppiä, mutta kyllä ne kauniimpia ovat, kun ei ruskeita kuivuneita kukkia ole kukkivien seassa. Ja sehän on sopivaa hommaa eläkeläiselle.

Kuukkeloimalla window box löytyy vaikka mitä ihanuuksia yhdisteltynä. Minä tykkään sekalaisista.


Laitoin tähän kuvan pohjapuolelta, jos joku innostuu nikkaroimaan. Ei tule kalliiksi tämän teko. Valkoiset valurautatuet ovat paikallisesta Hurrikaanista ja maksoivat n kolme euroa kappaleelta. Lauta on raakalautaa ja maalasin laudat ennen kokoonpanoa. Isäntä tuon laatikon teki ikkunan mittojen mukaan.
Pohjasta näkee, että siellä on laudat sivuilla, joiden päälle kolme irrallista muoviruukkua on laitettu. Nämä ovat syvempiä kuin normi parvekelaatikot, joten näissä on enemmän multatilaa, mitä tarvitaan kun istutetaan tiheään. Ylimääräinen vesi pääsee hyvin valumaan pois purkeista pohjaraosta.
Suosittelen tekemään, jos yhtään kiinnostaa ja nikkari löytyy läheltä.2 kommenttia:

 1. Todella ihanasti ja runsaasti kukkivat.
  Totta, kyllä miljoonakellostakin joutuu nyppimään kuivuneet kukat pois.
  Käytätkö kastelulannosta kanankakan ohella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaista kesäkukkalannoitetta annan näille joka kerran veden kanssa. Samoin muille kesäkukille, että jaksavat loistaa.

   Poista