lauantai 15. toukokuuta 2010

Kevättulppaani Turkmestanista ja Tulipa Tarda




No joo, molemmat on tilattu nimikkeellä "Turkmestanin tulppaani". Vähän ovat eri näköisiä, mutta samaa sukua varmaan kuitenkin. Ja uusi kamerakin käytössä, joten kuvat ovat entistäkin epätarkempia. Opettelen..

On ollut toinen ihana kevätpäivä ja tuntuu, että olen saanut oman elämäni takaisin kovan talven jälkeen. Rullutin oikein vauhdilla kukkamaita ja napsin viimeisiäkin kuivia kukkavarsia pois.

Yksi iloni aihe on myös naapurini/serkun, Suvin ja Mikon pihatyöt. Aivan neitseellinen uusi puutarha, jossa ei rakentamisen jälkeen ole vielä mitään kasveja. Fantastiset kivellä rajatut kukka-altaat, lasitettu terassi ja kaikelle puutarharakentamiselle avoin mieli, mutta niitä ei lasketa :) Huomenna heillä on jo toivottavasti multaa kukkamaissaan ja päästään laittamaan oikein kunnolliset kukkien alut maihin, koska meillä on kukkamaissa huutava tilanpuute ja kukkien jakaminen on todella ajankohtaista. Siis parikin kärpästä samalla iskulla. Suville ja Mikolle ei ole myöskään huono juttu, että saadaan kukkamaat kerralla kuntoon isoilla kukkien aluilla, koska kesällä on tiedossa isot juhlat. Kukaan ei tule uskomaan, että kukkamaat ovat tänä keväänä perustettuja.

Ketään muita naapurissa, jotka tarvitsevat kukkien alkuja :) Vielä löytyisi.

edit: Ja alempi on "Tulipa Tarda", kiitos vinkistä.

1 kommentti:

  1. Yhden kukkakirjan mukaan tuo alempi keltaisempi tulppaani olisi parvitulppaani, Tulipa tarda. Minulla on penkissä niitä muutama kappale.

    VastaaPoista