maanantai 17. toukokuuta 2010

Uusittu kukkamaa

Viime syksynä uusin terassimaata osittain. Kukkamaa oli iso ja vaikea hallita leveytensä takia. Talon seinustalle tulivat kierrätyksenä saadut sementtilaatat ja pistin vielä kukkamaan poikkikin niillä. Tuli parempi rytmitys maahan. Talon seinustalla olleet isot pionit saivat uuden paikan mäntyjen katveesta sivummalta. Siellä ne kukkivat jo viime kesänä, tosin pienemmillä kukilla kuin tässä talon seinustalla, mutta kukkia oli kyllä riittävästi seitsemässä pionipuskassa.

Tulppaanit ovat vielä vähän harvassa, kun istutin ne uudelleen syksyllä eli vain yksi kukka yhdestä sipulista, eivätkä ole vielä ehtineet yhtään monistua. Ensi keväänä onkin sitten toisenlainen näky odotettavissa.
Akua ei ole opetettu kukkia haistelemaan ja poseeraamaan kukkien kanssa, mutta niin vain koira taitaa hyvin tuon homman.

Keltainen tulppaani varmaan tuoksuu erilaiselle kuin punainen, jos Aku osaisi kertoa. Huom. kätevä laatoitus, ettei tarvitse astella kukkamaalla ;)


Tässä vanhaa osaa maasta. Näillä helteillä tämä ilotulitus ei varmasti kauan jatku, mutta iloitaan tästä päivästä.

Teimme koiran kanssa illalla pihantarkastuslenkin ja otin sitten samalla muutaman kuvan. Laitan kaikki tähän samaan syssyyn koska näiden kukkien aika on juuri nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti