lauantai 14. toukokuuta 2011

Keisarinpikarililjat


Vielä yksi toissapäivänä ottamani kuva Terassimaalta. Keisarinpikarililjat ovat myös hyvässä kukassa. Jaoin ne viime kesänä ja nyt niitä löytyy myös Liljanmaasta useita.
Eilen ja tänään tein iskut muutamaan puutarhamyymälään ja ostin kesäkukat ruukkuihin. Vuosiin en ole näin paljon kesäkukkia laittanut, siis en sen jälkeen kun lopetin aktiivisen taimienkasvatuksen korttientekoharrastuksen alettua viemään todella paljon aikaa. No nyt kukat on istutettu ja ruukut kasvihuoneessa odottamassa ulospääsyä kun sää lämpenee.

Hankin myös pari clematista lisää ja tänään istutin siis niitä viisi. Hyvin löytyi niillekin paikat.
Myös kaksi erilaista valkoista pionia löytyi. Innolla odotan minkälaisia niistä tulee. Pitänee googlettaa nimillä kun kuvia ei ollut näytillä.

Innostuin kesäkukista taas uudelleen oikeastaan viime kesänä. Kävin nimittäin ystävillämme Varkaudessa kesälomaretkellä ja jestas mikä näky siellä odotti! Päivillä oli satoja kukkia sisääntulopihalla ja minkä kokoisia! Siis valtavia kukkia. Kaiken mallisia ja kaiken värisiä. En ollut uskoa tulleeni samaan pihaan missä aiemmin olin käynyt. Rouva oli vallan hurahtanut kukkiin ja kuulin poikien toivovan, että seuraavanakin kesänä kukkaloistoa löytyy. Pitänee mennä tsekkaamaan tilanne tänä kesänä.

Toinenkin syy pihan trimmaamiseen on olemassa, mutta siitä juttua sitten joskus myöhemmin.

Kasvihuoneen kukkineen taidan ikuistaa kuviin huomenna jos ei vettä nyt aivan kamalasti tule. .. kukkia ei siis ole minulla tosiaan satoja, mutta muutama kuitenkin.

3 kommenttia:

  1. Upeita tulppaaneja keisarinpikarililjoja. Olen aina himoinnut keisarinpikarililjoja, mutta jostain syystä ne ovat aina jääneet hankkimatta. En muuten tiennytkään, että ne kukkivat näin aikaisin =)

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain kukkivat yhtä aikaa tulppaanien ja kirjopikarililjojen kanssa. Kannattaa kokeilla, ne ovat upeita.

    VastaaPoista
  3. Sitä välillä hurahtellee näihin kasveihin :). Minulla tuli tänä vuonna laitettua vähän liikaa esikasvatettavia, menee jo työnpuolelle kohta. En uskalla enää mennä kesäkukkapuutarhalle, kun siellä on liikaa houkutuksia. Täytyy laittaa anoppi asialle, että tois mulle samettiruusuja ötököitä karkottamaan. Tyydyn parvekelaatikoihin ja amppeleihin, joissa on krassia ja tuoksuhernettä. Tai eihän sitä koskaan tiedä, vaikka eksyiskin sinne puutarhalle... ;). Kauniita liljat ja tulppaanit. Täytyykin harkita näitä vähän korekampia kevätkukkijoita ens syksynä istutettavaksi.

    VastaaPoista