torstai 26. toukokuuta 2011

Rankalla kädellä

Puutarhurointi ei aina ole pelkkää juhlaa ja silmittelypaikalla istuksimista puutarhan ihailemisineen. Viikonloppuna ryhdyin toimeen ja siivosin rankalla kädellä kasvustoja. Tämäkin Liljanmaa on muutamassa vuodessa muuttunut melkoiseksi viidakoksi. Päivänsilmä - niin nätti kuin onkin kauniine, pitkään kukkivine kukkineen, on melkoinen tilarosvo. Pienet viattoman oloiset taimet kasvattavat vuodessa halkaisijaltan 10-15 senttisen juurakon ja jokaisen joutuu kiskomaan erikseen maasta. Hyi sitä kun tekee lapsiaan esim. värililjojen väliin. Siemenet ovat hyviä itämään. Tätä en heti suosittele kukkapenkkiinn istutettavaksi ellei ehdi jokaista tainta vahtia. Levittelin runsaasti kalkkiakin vielä kun luvattiin vesisateita. Sipulikasvit varsinkin tykkäävät kalkista.

Leimukukista otin isoja kasvustoja pois ilmastoidakseni kukkapenkkiä ettei härmä iskisi niin voimakkaasti kuin tähän asti. Väriminttu ja kultatyräkki kokivat saman kohtalon. Kesä näyttää auttoiko tämä harvennus.
Tein jonkun toisenkin hommia kun siivosin raivaussahalla tienvarsia tonttimme reunoilta, mutta nyt näyttää siistiltä kun voikukat saivat kyytiä. Ovat ainakin hetken nurin.

Nyt on kropan joka osa eri paria ja tuntee tehneensä töitä oikein kunnolla, mutta tämä tekee hyvää istumatyön tekijälle.

2 kommenttia:

  1. Juuh, ei kyllä parane olla laiska puutarhuri, jollei sitten halua kunnon villipihaa ;) tai tietysti kasvit tarkkaan valitsemalla pääsisi vähällä työllä halutessaan, mutta kyllä kauniista suosikkikasveista mielellään vähän "kärsiikin"? ;)

    VastaaPoista
  2. .. viikko edellisestä voikukkien taposta. Nyt kun katsoo tienvarsia niin tuntuu, että kukkivat kahta komiammin..
    Pitänee virittää raivaussaha uudelleen.

    VastaaPoista