sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Laikkuköynnös

 Laikkuköynnös terassin edessä on oikein innostunut tänä vuonna ja kasvua on pitänyt rajoittaa, vaikka harvoin sekatöörejä käytänkin, mutta nyt on ollut pakko jos haluaa viidakon takaa jotain nähdä.
Punaista lehdissä on enemmän kuin koskaan ennen ja tässäkin on ehkä vähän hailea kuva.

3 kommenttia:

 1. Komea on köynnöksesi, minun on vielä pieni mutta jos tulee noin kookkaaksi, joudun rakentelemaan uudet tulikehikot :) Ihanant nuo laikut kun muuttuvat valkoisista punaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset vuodet tämä kasvoi todella hitaasti, mutta alkuun päästyään meno on ollut vauhdikasta. Melkein voisi sanoa, että kannattaa harkita mihin sen voi istuttaa. Kasvu on melkoisen rotevaa. Se ei vaadi mitään ihmeempiä kehikkoja, koska se kiertyy helposti pelkän kepunkin ympärille. Tälle tehtiin harjateräksestä kehikkoja, mutta jatkot räystäiden alle tehtiin laittamalla harjateräksestä koukuilla roikkumaan räystään alle ja näin sitä mennään iloisesti eteenpäin.

   Poista
 2. Meilläkin laikkuköynnös kasvaa komeasti, vaikka sen kasvupaikka on suorastaan surkea. Kovasti se silti levittäytyy joka kesä uusiin paikkoihin ja jatkuvasti sille saa olla kehittelemässä uusia tukivirityksiä aitan seinustalla. :) Mutta hyvä niin, tykkään noista väriläiskistä tosi paljon!

  VastaaPoista