lauantai 14. kesäkuuta 2014

Türin kukkamarkkinat ja ostokset II

Toukokuussa tosiaan olin mukana Türin kukkamarkkinoilla ja tässä lisää kukkatuomisia. Clematikset olenkin kuvannut jo aiemmin.
 Mansikkavadelma "Rubus illecebrosus"
Tämän istutin ruukkuun, koska googlettamalla selvisi, että sillä on vadelmamainen kasvutapa. Vaikea päästä eroon jos sen kukkapenkkiinsä laittaa. Toiset kehuvat makoisaksi, toiset taas kertovat että ei maistu juuri miltään, mutta kukinto on kaunis. Jään siis odottelemaan mitä tuleman pitää.
 Ja jos uusia iriksiä on näköpiirissä, niin tietysti niitä pitää saada mukaan. Magnetismin kauppias kehui olevan oikeastikin hämmästyttävän sininen eikä vain kuvassa. Vaaleanpunaista ei ennen ollutkaan.
 Tälle en nyt varmasti suomalaista nimeä löytänyt, mutta jostain tuli eteen "Lumikki" ja "Double flowered bloodroot" - kerrottu verijuuri... suoraan suomennettuna. "Sanguinaria canadensis"

Ja tämä on punalehtinen kimikki. Toivottavasti ei ole haisuli, kuten vihreälehtinen kimikkini on. Tämän istutin terassimaalle, joten iltaisin etova haju ei ole toivottava.

Tässä siis osa tuomisista. Ensi kesähän sitten näyttää miltä elossa olevat alkavat näyttämään kun kasvu pääsee vauhtiin.
Jos jollakin on parempaa tietoa kasvien nimistä, niin olen tiedosta kiitollinen.

2 kommenttia:

  1. Minä aion houkutella entistä poikaystävää, kun siel on sysyllä toiset markkina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja tämä on tosi asiallista shoppailua. Iloa on moneksi vuodeksi eteenpäin ja mukava on katsella vähän muitakin maisemia. Markkinoilla oli varsin leppoisaa ja monenlaista katseltavaa.

      Poista