maanantai 16. kesäkuuta 2014

Türin kukkamarkkinat ja ostokset IV

 Kuva ei nyt ole sitä mitä ostin, mutta matalia kerrottuja akileijoja, vaaleanpunaisia ja vaaleansinisiä ne olivat. Livekuvat tulevat ensi kesänä.
 Tälle en löytänyt nimeä. Revonpapu tuli eteen, mutta tämä on ilmeisesti liian matala siksi. Matalakasvuinen ja erikoinen vähän apilamainen kukka.
 Tämä on sinikämmen "Glaucidium palmatum". Tältä odotan paljon ja toivon että se selviää hengissä talven yli. Tämän löytämisestä riemastuin ehkä eniten koska en ole sitä ennen nähnytkään.
T
 Tämä oli pettymys. Kun se tuli kukintaan, niin tuloksena oli keltainen sarjakeltano, jolla on laikukkaat lehdet. Jos on kuten oranssikeltanoni, niin pääsee ojanpenkalle kasvamaan ja leviämään rauhassa...
 Tämä on vissiinkin Pipo, Penstemon. Kukka on nyt nuppuvaiheessa, joten parempi kuvakin tulee varmaan vielä tänä kesänä.
Tässä Kaunoangervo Filipendula vulgaris "Plena"

Kuvat ovat siis nimilapuista joista otin kuvat, kun varmasti olisin muuten mennyt aivan sekaisin nimistä. Pari pioniakin kotipuutarhureilta ja toinen niistä hävisi mystisesti jonnekin. Nyt en tiedä kumpi oli vaaleanpunainen ja kumpi valkoinen. Toivon, että se on valkoinen mikä nyt kasvaa kukkapenkissä. Lisäksi ostin kaksi lähetyssaarnaajankukan juurakkoa ja ne kukkivat nyt purkissaan. Ja niin, pari matalakasvuista valkoista laukkaa. Niistä taitaa olla jossain kuvat vielä.

2 kommenttia:

  1. Noita Winky -akileijoja en ole ennen livenä nähnytkään. Jäämme siis odottelemaan. Onnea Penstemonin suhteen; toin kerran kukkivan kasvin Virosta, mutta ei ensimmäisestä talvestaan selvinnyt, en kyllä suojannut mitenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En aio suojata minäkään ja jos ei kasva täällä niin sitten ei. Ei tehdä tätä liian vaikeaksi. Jos/kun Winky tekee siemeniä niin voin lähettää sinulle. Tietysti niistä voi tulla mitä vaan, mutta riskejähän tänne on tultu ottamaan ;)

      Poista